Lábody Péter előadása a NETWORKSHOP 2021 konferencián

A 2021. április 6-9 között megrendezett, „Online térben - az online térért” alcímű konferencia védnökei: Palkovics László, az ITM minisztere; Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős h. államtitkára; Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője és Tick József, a HUNGARNET elnöke voltak.

A NETWORKSHOP 2021 konferencia kiemelt témakörei a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények digitális transzformációja; Digitális módszerek a tudományokban; Műszaki fejlesztések, voltak, fókuszában pedig az informatikai összefüggések és kihívások feltárása áll (a program részletes programja itt olvasható: http://www.hungarnet.hu/hu/node/148).

Az online környezetben megrendezett konferencián előadást tartott az Információs Társadalom Kutatóintézet kutatója, Lábody Péter is. „Könyvtári digitalizáció egy új lehetőség kapujában” című előadásában arról az uniós jog által bevezetett új rezsimről beszélt, amely a kereskedelmi forgalomban nem elérhető művek kulturális örökség-védelmi intézmények általi felhasználását könnyíti majd meg az Európai Unióban. A rezsim 2021. júniusától lesz alkalmazandó hazánkban.