Jövő Klub: a legkorszerűbb tudás hátrányos helyzetű fiataloknak

Rab Árpád vezető kutatónk szakmai munkásságával segíti a kecskeméti képző központ munkáját. 2022 február 18.-án önkormányzati, üzleti és civil összefogás eredményeképpen elindult a képzés.

A legkorszerűbb informatikai és média-ismereteket, valamint angol nyelvet tanulhatnak hátrányos helyzetű fiatalok a kecskeméti Malom Központban pénteken megnyílt Jövő Klubban. Eddig 40 diák jelentkezett, de ez a szám várhatóan még jelentősen emelkedni fog. Később tervezik a program kiterjesztését az általános iskolai korosztályra, valamint az egyetemre készülőkre és egyetemistákra is.

A foglalkozásokon korszerű Apple eszközök segítségével, szakképzett tanárok közreműködésével, kis csoportokban zajlik majd az oktatás. A nyelvórákat anyanyelvi lektorok is segítik majd, a diákok a brit és az amerikai angol közül választhatnak. A médiaképzésben többek között saját podcast és streaming létrehozását sajátíthatják el a fiatalok. Kiegészítésképpen olyan hagyományos játékok is szerepet kapnak, mint a sakk és a Rubik-kocka.

A Malom mellett a Jövő Klub támogatói közé tartozik a Magyar Nemzeti Bank, Kecskemét önkormányzata, az Intertanker Zrt. és az Insignio Creative Stúdió.

Képes beszámoló a megnyitóról:
https://www.youtube.com/watch?v=3-ZonCmNg1Q