Jogi technológiák kötetbemutató

A Bibó István Szakkollégium és a MONTANA Tudásmenedzsment Kft. a Ludovika Kiadóval és a Wolters Kluwer Hungary Kft-vel közösen két kerekasztal-beszélgetésből és egy kötetbemutatóból álló LegalTech Afternoon-t szervez november 24-én 16 órától.

Az esemény gerincét a Ludovika Kiadó gondozásában 2022 őszén megjelent Jogi technológiák – digitális jogalkalmazás című kötet fogja képezni. Az esemény során bemutatásra kerül a kötet, valamint az egyik kerekasztal-beszélgetés során a résztvevőknek lehetősége lesz megismerni a kötet szerzőinek gondolatait a jogi technológiák piacával kapcsolatban.

Az esemény második felében pedig a Metaverzum aktuális híreit, valamint a jelenséggel kapcsolatos jogi, társadalmi és gazdasági kihívásokat fogjuk megbeszélni meghívott szakértőkkel.

A rendezvényen lehetőség lesz megvásárolni a Jogi technológiák kötetet, valamint lehetőség nyílik a jogi technológiák iránt érdeklődő más emberekkel való megismerkedésre.

Részletes program:

16:00 Megnyitó

16:05-16:30: Jogi technológiák című kötet bemutatója. A kötetet bemutatja Ződi Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, a Digitális Jogalkalmazás kutatócsoport vezetője, a kötet szerkesztője.

16:30-17:45: Jogi technológiák quo vadis? - A jogi technológiák jelene és közeljövője a különböző jogászi területeken

Résztvevők:
•    Megyeri Andrea, a Wolters Kluwer Hungary Kft. innovációs és tartalomfejlesztési igazgatója
•    Osztovits András, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára
•    Schmidt Péter, a Bibó István Szakkollégium oktatója, egy nemzetközi képzési szolgáltatócég projektmenedzsere
•    Vadász Pál, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének kutatója, a Digitális Jogalkalmazás Kutatócsoport tagja, a MONTANA Tudásmenedzsment Kft. ügyvezető igazgatója

moderátor: Beyer Fülöp, a Bibó István Szakkollégium nevelőtanára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének megbízott kutatója

17:45-18:00: szünet

18:00-19:15: A Metaverzum jogi, társadalmi és gazdasági kihívásai

Résztvevők:
•    Domokos Márton, a CMS in Hungary szenior tanácsadója
•    Horváth Katalin, a CMS in Hungary szenior tanácsadója
•    Pohly Ferenc, digitalizációs tanácsadó

moderátor: Vági Renátó, a Bibó István Szakkollégium nevelőtanára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jog- és Társadalomelméleti Tanszékének doktorandusz hallgatója, valamint a MONTANA Tudásmenedzsment Kft. jogi informatikai szakértője

Az esemény ingyenes, de a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, minél hamarabb regisztráljon, mert az eseményre csak 80 embert tudunk befogadni.

A regisztrációs form itt érhető el: https://forms.gle/iXdHmmWsHH1spbys6
Az esemény a Facebookon a következő linken érhető el: https://www.facebook.com/events/2096799917173762/