Truly Risk-Based Regulation of Artificial Intelligence. How to Implement the EU’s AI Act - előadás és vita

2024. szeptember 6-án kutatóintézetünk szervezésében Martin Ebers, aki a Robotics & AI Law Society (RAILS), Németország elnöke és a Tartui Egyetemen az IT jog professzora, az EU AI Act és az Act által képviselt kockázatalapú megközelítés legfontosabb kérdéseiről tart előadást. Ebers professzor az európai AI szabályozás egyik legismertebb szakértője, a LegalTech folyóirat alapítója és főszerkesztője, valamint a Cambridge Forum on AI: Law and Governance alapítója és szerkesztője.

Az előadás témája a nemrégiben elfogadott EU AI Act, és az Act által képviselt kockázatalapú megközelítés kritikai elemzése. Az előadó egyebek mellett arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit jelent a kockázatalapú megközelítés, az AI Act valóban ilyen megközelítést alkalmaz-e, milyen gyakorlati következményekkel jár a jogszabály betartása, és hogyan lesz betartható a GPAIM-ok (generatív AI) esetén.

Az esményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációhttps://ludevent.uni-nke.hu/event/4218/
Martin Ebers előadásának vázlata letölthető innen
Az elóadásra és az azt követő vitára minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Előadó: Martin Ebers, a Robotics & AI Law Society (RAILS), Németország elnöke, és az  IT jog professzora a Tartui Egyetemen (Észtország)
Időpont: 2024. szeptember 6. 10:00
Helyszín: Nemzeti Közsszolgálati Egyetem, Szárnyépület, John Lukacs társalgó